Blogg

Träningsläger 2017

Hua, vilken fullspäckad vecka.

Jag har fått den stora äran att vara delaktig i arbetet kring Fotbollsbladet 2017 – ett jobb som fyllt alla lediga luckor de senaste kvällarna. På påskafton, lördag 15 april, kommer bilagan ut tillsammans med den ordinarie tidningen.

En notering från veckans utflykter: Högsrum hade gräspremiär på Rällavallen i måndags kväll. Har en huvudanläggning på ön någonsin använts så tidigt på året innan? Tveksamt, va. Böda IP känns som en utmanare, om jag ska tvinga fram en möjlig konkurrent. RM hade träningsläger där i början av april, förra året, exempelvis.

Någon mer?

”Uffe” Jonssons mannar ska träna på hemmaplan varje måndag framöver, för att slippa en sen konstgrästid i Borgholm. Förståeligt, men det känns samtidigt som ett högt spel. De här veckorna på året kan vara väldigt avgörande för gräsets och planens kvalité under resten av säsongen.

*****

På tal om träningsläger.

Imorgon fredag rullar en RM-karavan med minibussar söderut. En helg i Degeberga, utanför Kristianstad, väntar och det är samma anläggning som föreningen besökte 2012. Då gjorde jag mitt första träningsläger med RM och det är ett fantastiskt gemytligt ställe för den typen av aktiviteter.

Stugor som boende, fin gräsplan och alltihop komprimerat på en väldigt liten yta. Inte särskilt lyxigt, men ändå helt perfekt.

Många i årets deltagarlista var med redan då – och det har naturligtvis hänt en hel del på fem år. Från 2012 minns jag bland annat en 18-årig, folkskygg pojke som hellre var inne på sitt rum en hel fredagskväll, än att socialisera sig med det stora sällskapet som befann sig i allrummet precis intill.

Redan i januari började Marcus Carlsson snacka om att ”ta revansch” den här helgen.

Möcke spännande.