Blogg

Idolbild och veckosammanfattning

Jag åkte på träningsläger, drog på mig en förkylning och missade en hel vecka fotboll.

Så kan det vara.

Förlust mot Glömminge i onsdags (1-2), förlust mot Kalmar Södra igår (0-3). Två nyttiga matcher mot division 4-motstånd och många positiva saker att bygga vidare på, trots resultaten.

Nästa matchtillfälle: seriepremiären på annandag påsk.

Äntligen!

Idolbild från Degeberga:

Göte

*****

Annars då? Här kommer en del saker från veckan.

Min gode vän och lagkamrat, John ”JG” Gustavsson, fick uppsöka sjukhuset i fredags. En lättare hjärtsäcksinflammation fastställdes som diagnos och 22-åringen blev utskriven igår, lördag.

– Värdena hade återgått till normala och fina. Doktorn sa att jag ska ta det lugnt någon vecka, sedan kan jag smyga igång igen, säger försvararen.

*****

Tommy Petersson väljer bort Mörbylånga. 33-åringen har skrivit på för Kalmar AIK och byter alltså division två mot division tre.

– Den största anledningen är att vi har en grabb på åtta månader där hemma och då är inte fem dagar i veckan aktuellt. Det är lite mindre i Kalmar AIK och det är seriespelet jag vill åt. Jag vill inte stå på gymmet fullt ut än, säger Petersson till Barometern.

*****

När jag ändå nämnt division två.

Jag var på plats på Fjölebro igår och fick se Victor Byström måla i sin tävlingscomeback. Mittfältaren satte 1-0 på sin egen ribbretur men ”Liffen” fick bara med sig en pinne efter att Vimmerby kvitterat i den andra halvleken.

Byströms namne, Victor Grusell, stod för en stabil insats i hemmaförsvaret. Den före detta Glömminge-spelaren har lagt beslag på platsen som förstamittback under försäsongen.

Och nere i Skåne gjorde Jacob ”Jacke P” Petersson ett mål för Räppe när nykomlingen besegrade Kvarnby med 3-1 på bortaplan. ”Vår-Jacke”, ”Höst-Jacke” eller hela säsongens ”Mål-Jacke”?

Man hoppas på det sistnämnda.

*****

IFK Borgholms herrlag har haft träningsläger på hemmaplan. Igår skulle de mött Högsrum i en träningsmatch, men för andra gången på tio dagar tvingades HFF lämna återbud.

HFF-tränaren ”Uffe” Jonsson:

– Det beror på sjukdomar – och vad man prioriterar. För min del kan jag ta om man har förhinder vissa träningar, men på matcherna måste det till mycket mer ansvar för laget.

Känner du dig orolig inför serien?
– Det känns inte helt optimalt att inte ha möjligheten att spela ihop och matcha en tilltänkt startelva. Den biten oroar mig, och det hör ju ihop med manfallet inför matcher.

*****

Färjestadens GoIF:s båda seniorlag har också haft träningsläger i helgen, nere i Landskrona. Damlaget besegrade division två-laget IK Zenith med 4-1 i sin träningsmatch. Nyförvärvet Lisa Farquhar är nöjd med dagarna.

– Jag tycker det har varit en bra helg för att få ihop gruppen och gemenskapen i klubben. Det har varit bra kvalitet på träningarna och vi har bland annat kunna öva på fasta situationer och speluppbyggnad.

– I matchen kändes det bättre i den ”tysta” kommunikationen, signaler och spelstil. Vi satte som mål att förbättra vårt spel i egen box och även effektivisera det i sista tredjedelen, i de avgörande lägena, säger Lisa Farquhar.

Herrarna träningsmatchade mot division fyra-laget Herrestads AIF och förlorade med 2-1.

*****

Feedback, tips eller idéer? Hör gärna av dig!

Magnus Jansson (magnus_j93@hotmail.com)
0730 516 332