Blogg

Höstens första korvbetyg

ÖB-
Mer eget fotbollsspelande innebär färre möjligheter till att utforska nya deltagare i korvtävlingen.

Men bara lugn.

I fredags kväll, samtidigt som division 4-derbyt avgjordes nere på Skansen, så var öns störste korvguru på plats på Rällavallen för att bevittna hans lagkamrater besegra Högsrum.

Jag pratar förstås om IFK Borgholms elitmotionerande vänsterback Linus Af Wåhlberg. Är det någon som ska få gästspela bland dessa noggranna bedömningar så är det han.

Högsrums FF – IFK Borgholm
Rällavallen 2 september

14215596_1471357502881817_1819398672_o

Betyg: 6
Pris: 15 kr
Motivering: En imponerad Linus Af hälsar att det är årets bästa kokta och det innebär givetvis toppbetyg i den kategorin. En fin och jämförelsevis stor kokkorv – med alla de tillbehör som kan önskas – som till och med är godare än den på Biltema. Hör och häpna.

*****

https://www.youtube.com/watch?v=lAd29PRdg_s

Här är förövrigt sammandraget från fredagens derby på Skansen. När jag satt på bänken under den första halvleken så rodnade jag lite när jag tänkte på att Marcus Walkin var på plats och filmade allt det som pågick på planen.

Det var ingen bra reklam för något av lagen.

Krampaktigt, slarvigt och överlag en väldigt dålig fotbollsmatch – men för egen del fann jag viss underhållning i avbytarbåset där de båda hypernervösa lagledarna Bengt Carlsson och Göte Johansson trissade upp varandras frustration över det tafatta spelet.

I den miljön tar inte deras vokabulär några fångar.

Den andra halvleken var betydligt piggare från vår sida och det blev till slut en lyckad avslutning på en intensiv veckoperiod. Sju dagar, tre matcher och nio poäng.

Det har utvecklats en spännande trelagsstrid om de två sista platserna i topp fem.

*****

På väg hem från Mörbylånga stannade jag till på Tallhöjden och fick se den avlutande kvarten av Färjestaden-Läckeby.

Två saker:

1. Visserligen toppmöte, men jag överraskades ändå av den stora publikskaran – som verkligen levde sig med under den spännande och böljande avslutningen. Det svänger kring laget och man unnar verkligen dem det efter den kräftgången som de har befunnit sig i.

2. FGoIF:s Pogba blev målchansutvisad tio minuter in i andra halvlek, vilket faktiskt inte är så konstigt. Hade Mourinho placerat sitt exemplar som mittback (!) så hade han också säkert gjort något liknande ibland.