Blogg

Hallå där...

…ölänningen Fanny Nilsson, mittfältare i IFK Kalmar som gästas av nykomlingen BK 30 Västerås när Elitettan har seriepremiär i eftermiddag.

Fanny Nilsson

* Hur är känslan för dig och laget?
Vi är taggade och förväntar oss en tuff match då Västerås sägs vara väldigt fysiska. Det blir kul att köra igång serien, under försäsongen har vi inte mött något Elitettan-lag utan bara från allsvenskan och division ett. Det blir spännande att se hur vi står oss mot lagen i vår serie.

* IFK Kalmar hade ett starkt debutår i Elitettan 2015, fjolåret var sämre. Statusen nu?
– I år har vi jobbat mycket med vår speluppbyggnad på många olika sätt och vi vill ha ett mer varierat spel än vad vi hade förra året, vi upplevde att vi blev sönderlästa då. Vi hade nog inget nyförvärv heller till skillnad från året innan, och i år, då vi fått in sex nya spelare. Detta tror vi är viktigt för utvecklingen. Konkurrensen i truppen är hårdare än någonsin, vilket kommer betyda att vi inte kommer med samma startelva varje match. Jag tror det kommer utveckla oss som lag och det blir svårare för våra motståndare att scouta.

* Hur har försäsongen varit för din egen del?
– Den har inte varit speciellt bra. Jag har varit sjuk mycket, ont i halsen och hosta som hela tiden kommit tillbaka. Har tränat två veckor och sedan blivit sjuk, och sedan tränat två veckor och blivit sjuk igen – och så har det väl gått runt sedan januari. Nu de senaste veckorna har det börjat bli bättre, har fortfarande lite problem med hosta men det börjar också bli bra. Jag har inte spelat en hel match på försäsongen men gjort lite längre inhopp nu på slutet. Så jag hoppas kunna komma i form och konkurrera om en startplats inom några veckor.

Elin Olofsson har lämnat – det är du och Josefine Nilsén som är de starkaste ö-representanterna i IFK numera. Vad säger du om Josefins chanser den här säsongen?
– Som jag sa innan så är konkurrensen större än innan där alla i truppen har chans till startplats, så även ”Josse”. Jag tycker hon utvecklas hela tiden, jag tror hon har stora chanser i år.

Både Nilsson och Nilsén inleder på bänken.
Matchstart på Gröndal kl. 17:00.