Blogg

Glömminge drar sig ur b-lagsserien

De försökte stå på egna ben den här säsongen. Nu har Glömminge dragit sig ur b-lagsserien. 
– Att sitta och ringa runt till flera spelare som pensionerat sig känns inte aktuellt, säger GIF-tränaren Tobias Bengtsson.

Under fjolåret bildade Glömminge ett b-lagssamarbete med Färjestaden. Inför den här säsongen hade föreningarna anmält varsitt reservlag som dessutom hamnat i samma serie. Men nu kastar Glömminge in handduken.

– I dagsläget är vi runt 20 man i truppen och då är b-lag en omöjlighet. För att kunna bedriva b-lag så behövs runt 30 spelare och att sitta och ringa runt till flera spelare som pensionerat sig känns inte aktuellt. Vi i Glömminge har ju inget som kommer underifrån. Det är de lagen som löser det här, säger Tobias Bengtsson.

    Spelarbristen är ingen nyhet, men den sätter ett tydligare avtryck i lokalfotbollen för varje säsong som passerar. Många av de öländska lagen får jobba hårt varje vecka för att bilda två matchtrupper – och det är få föreningar som har samtliga matchdeltagare i kontinuerlig träning under veckorna.

    – Man ser ju att b-lag efter b-lag försvinner. Det är synd, eftersom man vill att alla ska få 90 minuter varje vecka, säger Tobias Bengtsson och fortsätter:

    – Jag vet inte varför det har blivit såhär, när en annan spelade så var det minst lika kul att lira med b-laget. I dag är det inte många som har den inställningen, det är så lätt att bara sluta om man sitter på bänken någon match. Många är lata också och prioriterar annat. Sen är det ju så att för tio år sedan så jobbade inte så många helger och kvällar. Nu är läget ett helt annat.