Blogg

Dubbla möten med serieledare

ÖB –
Målsnålt bakåt – och framåt. Färjestadens damer vill hitta svar i det offensiva spelet när serieledande Asarum gästar Tallhöjden under lördagen.
– Det känns som att offensiven också kommer lossna snart, säger mittfältaren Julia Ekelin.

julia ekelin

I mitten av juni åkte Färjestaden på en riktig käftsmäll borta mot Stattena. Laget fick åka hem från Helsingborg med en storförlust i bagaget efter hela åtta insläppta mål. Men att döma av de efterföljande resultaten så verkar det också ha varit en läxa.

  På de fem serieomgångarna sedan dess är facit bara två insläppta.

  – Det är verkligen kul att det har gått så bra som det gjort nu de sista matcherna. Vi kämpar och krigar tillsammans – och för varandra nu också, säger Julia Ekelin.

  Ekelin och hennes lagkamrater är också obesegrade under de fem matcherna, men förutom våravslutningens 5-0-vinst borta mot Karlskrona har det även varit fattigt i den offensiva målproduktionen. Resultaten 0-0, 1-1, 0-0, 1-1 har inneburit fyra poäng som glädjande nog hjälpt till att ta Färjestaden precis över det negativa strecket i division 1-tabellen. Nu är siktet inställt på att få igång anfallsspelet.

  – Vi har mest fått fokusera på defensiven nu de senaste matcherna, men vi krigar på och det känns som att offensiven kommer att lossna snart, den med. Vi har det i oss, det märks på träningarna. Vi måste bara få fram det på matcherna också. Då är vi bra.

  Vad vet du om Asarum?

  – Jag har inte så bra koll. Jag kommer ihåg att sist vi mötte dem (förlust 3-1) så var det ganska tufft kring hela banan, alla spelarna var jämna. Sedan har deras forward gjort ganska många mål, avslutar Julia Ekelin.

  Tallhöjden lördag 13 augusti
  Matchstart kl. 15.00  

  Även för Glömminge, öns flaggskepp på herrsidan, väntar ett möte med serieledaren. Laget beger sig till Växjö-trakten för att ta sig an Räppe.

  Tränare Tobias Bengtsson:

  – Vi kommer från en förlust senast efter fem raka och nu gäller det att försöka studsa tillbaka. Senast kom vi inte upp i nivå och då tar man inga poäng i trean. Vi har pratat om att de första tre-fyra matcherna nu blir avgörande, schemat är tufft då vi har de starkaste lagen inledningsvis. Men stämningen i truppen är god och vi vet alla vad vi måste göra.

  – Jag tycker Räppe är ett av seriens klart bästa lag. De har några riktiga kvalitetsspelare, framför allt i offensiven där de är kvicka, säger Bengtsson, som förövrigt är bortrest och inte kan deltaga fysiskt vid dagens drabbning.

  Marcus Rydasp är skadad, Oscar Strömqvist bortrest och både Mathias Knutsson och Joakim Jonsson är avstängda för Glömminge, som mönstrar följande trupp:

  Startelvan: Pontus Stridh – Björn Nilsson, Tim Börjesson, Johan Ljungström, Jesper Karabyn – Oscar Strindhag – Hampus Larsson, Charlie Nilsson, Viktor Olofsson, Emil Börjesson – Filip Quist.

  Bänken: Hobbe Regebro, Christoffer Nilsson, Waris Nayel. 

  Räppevallen lördag 13 augusti
  Matchstart kl. 15.00