Blogg

Böda/Högby-mittfältaren tar ett uppehåll

Martin Andersson har varit en nyckelspelare i Böda/Högby de senaste säsongerna. Nu har han tagit ett uppehåll på obestämd framtid.
– Jag försöker hitta motivationen igen.

martin andersson

Mittfältaren har svarat för 20 mål de två senaste division fem-säsongerna, men i nuläget får alltså Böda/Högby klara sig utan sitt centrala kugghjul.

– Förut gick man ju i veckorna och längtade efter fotbollen, men den känslan har sakta försvunnit och det har mer och mer blivit ett måste än något jag verkligen vill. Jag säger inte att det inte är kul att vara på planen och sparka boll, men det är resorna som tar mycket tid och det är väl det som är jobbigast.

– Eftersom jag bor i Kalmar nu, och grabbarna uppe i norr kör på stenhårt med fyra pass i veckan, så känns det lite grisigt att bara komma någon gång ibland. Då är det bättre att ta ett uppehåll, tycker jag. Skulle det bli manfall hjälper jag självklart till, men med Mattias (Carlsson, ny tränare) och en bra stab runt om så kommer det gå galant. Men bli heller inte förvånade om ni ser mig på planen i seriepremiären, säger Martin Andersson.

I helgen lämnade Lukas Wiberg och skrev på för IFK Borgholm. Dessutom ryktas det om att även lagkaptenen Oskar Karlsson tagit ett brejk.

Hur bedömer du läget i Böda/Högby just nu?

– Lukas lämnade på grund av att han fick jobb i Borgholm och då blev det svårt med träningarna, det är fullt förståeligt. Oskar har jag ingen koll på, men han brukar vara ganska sugen när serien väl drar igång.

– Jag tror stämningen är bra i truppen, allting är väl uppstyrt och det funkar bra nu med ”Robban” (Robin Nilsson) och Björn (Fjellström) som gör ett kanonjobb för att allt ska fungera. Mattias kommer in med lite nya idéer så jag tror de flesta ser fram emot säsongen.

– Det är mycket ungt i truppen som har stor talang, erfarenhet från division fem-spel och en jävligt bra gemenskap. Så de kommer bidra med mycket. Sedan har vi ju också några gamla rävar som håller hög klass, som jag tror kommer snöra på sig skorna igen. Pelle Nilssons skor tror jag aldrig ens blev dammiga.

Jaså, Pelle har tränat alltså?

– Ja, ryktet säger att de har sett ett huvud över gräsvallen på IP.